03-07-2023

U Budvu stigli novi ljekari: HIV-a nema, gužve smanjene

U budvanskom Domu zdravlja počeli su da rade novi izabrani doktori, gužve su uveliko smanjene i nema osiguranika koji će doći u ovu zdravstvenu ustanovu, a da mu neće biti pružena adekvatna usluga, kazao je direktor DZ Budva Blažo Radoman.

U Budvu stigli novi ljekari: HIV-a nema, gužve smanjene | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Radoman je u izjavi za Jutarnji program TVCG kazao da na današnji dan DZ Budva ima 12 ljekara.

"Dva su novoizabrana doktora za odrasle. Zasnovali su odnos u junu, a jedan počinje da radi za desetak dana", rekao je Radoman.

Radoman ističe da sada u ovom primorskom gradu tokom prve smjene radi četiri ili pet izabranih ljekara, što ih je umnogome rasteretilo.

"Sve će se to u pozitivnom smislu odraziti na kvalitet usluga. Podsjetiću samo da se tokom jednog radnog dana obavi oko 400 usluga",naveo je on.

Radoman tvrdi da su gužve smanjene.

"Nema osiguranika koji je došao u ovu zdravstvenu ustanovu a da mu nije pružena adekvatna zdravstvena usluga", kazao je on.

Prema njegovim riječima, sezonskih virusa u Budvi ima, ali ne i razloga za paniku.

"To su neka uobičajena stanja, koja ne otežavaju rad našim ljekarima. Najviše ga ima na odjeljenju pedijatrije. Tu kuburimo za tim kadrom, ima manjka pedijatara. Trenutno su tri, a trebalo bi po pravilu o sistematizaciji da ih imamo četiri", istakao je Radoman.

Govoreći o dezinformaciji da se u Budvi pojavio HIV virus i da je sve više zaraženih, Radoman je potvrdio da to nije tačno.

"Poštujući zakonsku proceduru, bez obzira da li se osiguranici testiraju u privatnim ili državnim ustanovama, sve se šalje Institutu za javno zdravlje i to je jedina mjerodavna ustanova koja može da daje podatke", zaključio je on.

Izvor: RTCG