19-03-2020

U izolaciji dva odjeljenja podgoričke škole

Dva odjeljenja podgoričke osnovne škole "Radojica Perović" u kućnoj su izolaciji jer je sa njima nastavu pohađao sin Podgoričanke zaražene koronavirusom, a kome je juče takođe registrovan COVID-19, javlja portal "Pobjede".

U izolaciji dva odjeljenja podgoričke škole | Radio Televizija Budva

Direktoka škole Mirjana Bošković kazala je za taj portal da su je odmah kontaktirali iz Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje i dali joj instrukcije za dalje postupanje.

"Sva imena roditelja i đaka kao i njihove kontakte dala sam Institutu za javno zdravlje koji su ekspresno reagovali, pozvali ih sve, poručili da ostanu u svojim kućama narednih 14 dana, sa čim su se roditelji saglasili. Oni po preporukama IJZ-a dva puta dnevno informišu epidemiologe o njihovom zdravstvenom stanju, drže se preporuka, poštujući tako mjere predostrožnosti", kazala je Bošković.

Ona je istakla da su se roditelji zaraženog dječaka došli iz Španije u četvrtak uveče i da je on bio u školi u petak kada je donešena odluka da obrazovne ustanove neće raditi naredne dvije sedmice.

U Crnoj Gori danas su potvrđena još dva nova slučaja obolijevanja od korona virusa. Time je broj oboljelih u našoj državi porastao na deset.

Podsjećamo, učenici drugog razreda gimnazije Petar I Petrović Njegoš u kojem školu pohađa drugi sin Podgoričanke zaražene koranavirusom takođe su u izolaciji, kao i profesori koji su im predavali prošlog petka, kada je dječak pohađao nastavu.