11-07-2023

U Kotoru uhapšena osoba zbog napada na policajca: Udario službenika nogom u glavu

Crnogorska policija uhapsila je u Kotoru I.M. zbog fizičkog napada na policijskog službenika, saopšteno je iz Uprave policije.

U Kotoru uhapšena osoba zbog napada na policajca: Udario službenika nogom u glavu | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su kazali iz Uprave policije, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Kotor kod I.M. je pregledom pronađena manja količina materije za koju se sumnja da je kokain.

Ovo lice je, kako su kazali iz policije, u trenutku kontrole pokušalo da se udalji sa lica mjesta što su policijski službenici spriječili uz upotrebu sredstava prinude.

“Prilikom dolaska ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u trenutku prilaska službenim patrolnim vozilom, I.M. iz sjedećeg položaja vrši fizički napad na policijskog službenika zadajući mu udarac nogom u predjelu glave, kojom prilikom je policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede. Nakon toga ovo lice udara prednje vjetrobransko staklo i unutrašnji retrovizor službenog patrolnog vozila kojom prilikom dolazi do oštećenja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Sa svim navedenim upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu I.M. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari.