10-03-2015

U Markovićima danas tlo miruje

Na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Markovići, na dijelu gdje je pukao asfalt, danas nema pomjeranja tla, rekao je načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja, Zdravko Šljukić.

U Markovićima danas tlo miruje | Radio Televizija Budva

On je agenciji Mina rekao da su ekipe od sedam sati bile u obilasku terena i da je situacuja jutros mnogo bolja u odnosu na ponedjeljak.

“Juče je bilo dosta loše jer je voda, koja se spuštala niz brdo pravila jezero a odatle je natapala zemlju iznad sela. Mi smo tokom popodneva i noći stavili dvije velike mašine i napravili kanale tako da nema više opasnosti prema selu i situacija je dobra”, kazao je Šljukić.

On je rekao da danas nema pomjeranja tla.

“Mašine rade i pripremaju teren, odnosno radilište kako bi rasklonile odron, a istovremeno i afalt koji je dolje polomljen. Radi se kako bi očistili teren i stvorili uslove da počne izgradnja puta”, naveo je Šljukić.

On je kazao da ekipe rade i stazu sa gornje strane za pješake koji prelaze s jedne i druge strane puta.

“Ima dosta mještana tog sela, kao i radnika s Cetinja koji koriste tu stazicu, pa činimo sve da je napravimo što bezbjednijom. Koliko god se trudite da zabranite radi bezbjednosti, imate i moralnu obavezu da obezbijedite prolaz onima koji moraju da dođu i do škole, da odu na posao, u nabavku”, rekao je Šljukić i dodao da razumiju životne potrebe i da ljudi moraju proći.

Govoreći o oštećenim kućama, naveo je da je jedna kuća otišla niz sklizište, da je jedna ugrožena a da se jedna nalazi blizu klizišta ali, da zasad, nema oštećena na njoj.

“Pitanje je kako će biti dalje. Ako se zadrži aktuelno stanje ta kuća ostaće bez oštećenja”, zaključio je Šljukić.