24-08-2023

U MZ Podkošljun napravljen određeni pomak; Marković: Nijedan problem ne bi bio riješen bez podrške Opštine Budva

U MZ Podkošljun napravljen je određeni pomak. Realizovan je veliki broj projekata, od kojih se izdvaja postavljanje javne rasvjete u svim ulicama koje su do nedavno bile u potpunom mraku, međutim podzemni prolaz predstavlja najveći problem jer je godinama unazad meta vandala.


Foto: Arhiva

Ivan Marković iz MZ Podkošljun ukazao je na probleme sa kojima se susrijeću godinama unazad. Marković naglašaa da su navikli na istaknute probleme, te se tako trude da sezona prođe u najboljem redu.

"Problemi sa kojima se mi suočavamo, konkretno u našoj mjesnoj zajednici su tekući problemi, ništa to nije specijalno novo. To su saobraćajne gužve, nedostatak parking mjesta, ali ništa nije strašno. Svaka sezona nam je manje više ista, jednostavno se trudimo da radimo najbolje ono što je do nas. Mada u suštini, sve ide kako treba", kazao je za Polis Marković.


Foto: Printscreen

Glavni problem jeste podzemni prolaz, iako mu je funkcija da poveća bezbijednost na ovoj frekventnoj saobraćajnici, već dugo nije funkcionalan. Marković objašnjava da je prolaz prošle godine bio preuređen, ali ne zadugo.

"Podzemni prolaz jeste problem. Više puta sam dao izjavu povodom tog problema, a ne vidim rješenje osim da se uradi građevinski zahvat, da se uradi projekat tačnije sanacija i da se on privede namjeni kako priliči po svim standardima. Mi smo uradili što je bilo do nas, mi smo otvorili, očistili, dezinfikovali, okrečili i označili znakovima. Sve smo uradili ali jednostavno to je bilo kratkog daha, brzo se nažalost, pretvorilo u javni toalet. Takođe, taksisiti prave tamo najviše problema, tome je teško stati na kraj", istakao je on.

Dugogodišnji problem javne rasvjete u potpunosti je riješen

"Sa ponosom mogu da kažem da u našem naselju nema neosvijetljenih ulica. Osvijetlili smo svaku, pa i najmanju ulicu u MZ Podkošljun, što je jedna dobra stvar. Ipak, kad su ulice mračne, dolazi do drugih problema, pa se problemi nadovezuju", kazao je on.

Marković ističe da mjesna zajednica ima dobru saradnju sa Opštinom Budva, da imaju sluha za njihove probleme, te da nijedan problem ne bi bio riješen bez njihove podrške.

D.Č.