26-05-2023

U nedjelju koncert Dragane del Monaco i Dragutina Matića, rezervacije moguće potvrditi danas do 14h

Poznata operska diva - mecosopran Dragana del Monaco i bariton Dragutin Matić, uz klavirsku pratnju Nevene Živković, održaće koncert u okviru ciklusa “Muzika raspoloženja”, koji će se, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, održati u nedjelju, 28. maja u 20 sati u staklenoj sali hotela “Avala”, naveli su iz TO Budva.


Foto: TO Budva

Kako ističu, nakon šest uspješno realizovanih koncerata koji su započeli još 11. februara Zimskim kapricom, a nastavili koncertima bračnog para Sandre Bagarić i Darka Domitrovića, Ane Rucner, Jovana Kolundžije, te Marijane Šovran i Dušana Svilara, Jadranke Jovanović i Olivera Njega, i sedmi koncert urednika Milana Stupara biće besplatan za sve poštovaoce klasične muzike koji su tokom poslednjih nekoliko mjeseci pokazali da su publika koja zaslužuje izuzetne pohvale i poštovanje.

"Dragana del Monaco ima zavidnu internacionalnu karijeru i dobitnica je značajnih priznanja. Od 1998. godine je prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Bariton Dragan Matić je izuzetan interpretator koji je ostvario najznačajnije uloge na scenama Narodnog pozorišta u Beogradu i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, ali i uspješnu međunarodnu karijeru, dok je pijanistkinja Nevena Živković, zaposlena u Beogradskoj opera kao muzički saradnik – korepetitor, dobitnica Zlatne značke Narodnog pozorišta za 20 godina umjetničkog rada.

Rezervacije za koncert je moguće potvrditi još samo danas do 14h na broj telefona: 069 066 283, a kako su napomenuli iz TO Budva karte koje su već podijeljene su važeće.