27-12-2022

U petak humanitarna trka „Budva trči“; Nikolić: Interesovanje je ogromno

Triatlon klub u saradnji sa TO Budva organizuje prvu humanitarnu trku pod nazivom "Budva trči" koja će se organizovati u petak 30. decembra sa početkom u 14 časova. Sva prikupljena sredstva biće donirana Dnevnom centru Biseri iz Budve.


Foto: Printscreen

"Razmišljali smo da povodom novogodišnjih praznika prganizujemo neku aktivnost u sklopu sporta u našem gradu, a onda smo pridali taj humanitarni karakter tako da smo došli na ideju da organizujemo jednu trku od 100 učesnika u dužini od 10 kilometara. Nije da nije zahtjevna, ali i nije previše. Start je od Starog grada i biće uvertira u novogodišnje praznike, da bi prikupili što veći broj ljudi i da sve što budemo uradili bude drugima na korist, konkretno Dnevnom centru", kazao je gostujući u emisijo "Jutrom iz Budve" Marko Nikolić iz Triatlon kluba.

Sva mjesta su rezervisana, interesovanje je ogromno

"Moram priznati da smo se jako iznenadili jer smo objavili 15 dana prije sam trke i malo smo se plašili da skupimo 100 ljudi, ali je svako mjesto popunjeno već par dana unazad, tako da je ogromno interesovanje bilo. Vjerovatno i zbog samog humanitarnog karaktera. Pored samih takmičara kao fizičkih lica, ima dosta i pravnih lica koja su voljna da nam pruže podršku", istakao je on.


Foto: IG/Triatlon klub Budva

Startni paket za takmičare

"Pripremili smo startne pakete za takmičare, prilikom registracije svaki takmičar dobija startni broj sa čipom. Dakle, ima profesionalno mjerenje vremena, dobija broj i majicu. Trka počinje u 14 časova, a preuzimanje startnog paketa u 12 časova. Kada svaki takmičar završi trku i prođe kroz ciljnu kapiju dobija medalju. Tada će biti aktuelna i Gradska muzika koja će uveliko nasupati, tako da će se svaki takmičar prilikom završetka svoje trke naći ispred bine kod Starog grada. Gledamo da cijela atmosfera bude potpuna obzirom da trka kreće od Starog grada preko šetališta, pa Bečići i trči se nazad do Starog grada i prilikom trke saobraćaj će biti zatvoren za motorna vozila", kazao je on.

Učesnici će dijeliti stazu sa Slađom Pejović, Olimpijskom takmičarkom i najboljom atletičarkom Crne Gore

"Biće dosta ozbiljnih imena u svijetu sporta. Konkretno Slađa je seniorska reprezentativka naše države i učestvovala je na Olimpijskim igrama. Kada smo vidjeli da će ona doći jako nas je obradovalo. Takođe, prilikom registracije, odlučili smo se da uplata za samo učestvovanje bude minimalno deset eura. Naravno svako prema svojoj mogućnosti, a nagrada će biti za svakog takmičara medalja i za prva tri mjesta lijepe zahvalnice u muškoj i ženskoj kategoriji. Trka će trajati od 14 do 16 časova, s tim što će mnogi takmičari završiti i ranije. Jako puno ideja imamo i za budući period, a zadovoljni smo samim rezultatima koji su do sada postignuti", zaključio je Nikolić.