15-11-2023

U Podgorici zbog krađa uhapšeno osam osoba

Podgorička policija uhapsila je osam osoba zbog 21 imovinskog delikata.

U Podgorici zbog krađa uhapšeno osam osoba | Radio Televizija Budva

(Foto: Uprava policije)

Sumnja se da su četiri maoljetnika, starosti 17 i 15 godina, od 9. oktobra do 11. novembra, na teritoriji glavnog grada izvršili 17 krivičnih djela na štetu više fizičkih i pravnih lica.

Oni su, kako se sumnja, ukrali sedam bicikla, provalili u devet poslovnih objekata iz kojih su uzimali novac. Osim toga, ovi se sumnjiče da su ukrali i jedno putničko motorno vozilo koje je pronađeno i vraćeno vlasniku.

"Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa slobode je lišen D.J. (34). On je, kako se sumnja, sa još jednim, za sada nepoznatim lice, izvršio djelo koje mu se stavlja na teret, na način što je iz jednog maloprodajnog objekta otuđio atrikle u vrijednosti od 315 eura. S.M. (40) je lišen slobode zbog krivičnog djela krađa, koje se, kako se sumnja izvršio na štetu jednog maloprodajnog objekta iz kojeg je otuđio akumulatorsku šrafilicu i bateriju. Otuđeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni vlasniku", navode iz policije.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa uhapšen B.Š. (26).

"On je tokom noći 23. oktobra, ušao u dvorište jedne kuće, te upotrebom podesnog sredstva presjekao lanac kojim je biciklo bilo obezbjeđeno, nakon čega ga je otuđio. Takođe, slobode je lišen Ž.M. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa. On je ovo djelo izvršio na način što je upotrebom podesnog sredstva polomio staklno na jednom butiku i iz unutrašnjosti otuđio tri jakne. One su pronađene i vraćene vlasniku", zaključuje se.