04-04-2020

U Rusiji cijeli april neradan

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je u obraćanju naciji da će cijeli april biti neradan zbog situacije sa koronavirusom.


Foto: AA/Ilustracija

„Donio sam odluku da produžim režim neradih dana do kraja meseca, zaključno sa 30. aprilom. Naglašavam sa redovnim platama radnika“, kazao je Putin u obraćanju naciji.

Organi vlasti, bolnice, apoteke i prodavnice će nastaviti sa radom i u narednom period, prenosi B92.

Putin je dodao da ljekari drže odbranu od ofanzive epidemije koronavirusa.

"Naša država je velika i različita je gustina naseljenosti. Postoje subjekti Federacije gde je korona već stvorila ozbiljnu prijetnju za ljude, kao na primjer, u Moskvi, gdje još nijesmo uspjeli da preokrenemo situaciju, bez obzira na preduzete mjere federalnih i gradskih vlasti", rekao je Putin.

Vrhunac epidemije u Rusiji i svijetu, još nije prošao. Putin je rekao da će rigorozne mjere u regionima zavisiti od epidemiološke situacije.

Putin je naveo da je neradna nedelja pokazala da shvatanje ozbiljnosti situacije pomaže da se smanje rizici. On je pozvao građane da pažljivo prate zahtjeve vlasti i preporuke ljekara.

U narednom periodu, prema riječima Putina, treba sačuvati i radna mjesta i prihode građana.

"Realizujući mjere za borbu protiv epodemije, ne smijemo da zaboravimo da je isto tako važno sačuvati radna mjesta i prihode građana. To je zajednički prioritet Vlade, regiona i biznisa", zaključio je Putin.





Izvor: Mina