12-09-2020

U sjećanju: Petar Vasović

Dana 9. septembra 2020. godine u 40. godini života napustio nas je sugrađanin, kolega i drag saradnik RTV Budva, Petar Vasović.



Petar Vasović, rođen je u Budvi, gdje je i odrastao i završio srednju školu. Diplomirao je Beogradu na Fakultetu za poslovne studije, odsjek Međunarodno poslovanje.

Od 2004 godine je samostalno vodio administrativne i računovodstvene poslove u putničkoj agenciji Nemesis.

Od juna 2009. nalazio na radnom mjestu savjetnika za klijente ERSTE bane AD, filijala Budva, gdje sa uspjehom obavljam sve poslove vezane za kreditno poslovanje stanovništva i male privrede.

Bio je vlasnik i osnivač portala Primorske novine sa timom od šest ljudi, koje su nasljednik starih lokalnih Primorskih novina osnovanih 1971 godine, sa uspjehom radi od jula 2013. godine.

Organizovan, fokusiran, direktan, ali i fleksibilan. Uredno je ispunjavao svoje obaveze. Umio je da gradi dobre i efikasne odnose sa klijentima i kolegama.

Od 2017. do utorka je obavljao posao glavnog menadžera opštinskog preduzeća Mediteran reklame. Pored toga bio je i jedan od osnivača NVO Kulturni centar. U preduzeću je ostvario impozantne rezultate i sektor prodaje kojim je rukovodio podigao je za 300 posto.

Bio je i predsjednik Mjesne zajednice Gospoština.

Član je OO URA Budva i GO URA od oktobra 2018. godine i bio je veliki borac za građanski koncept društva.

Petar je, prije svega, bio dobar prijatelj, otac i suprug.

Sahranjen u krugu porodice i najbližih prijatelja u četvrtak 10. septembra na Novom gradskom groblju u Budvi.

Vasović je iza sebe ostavio suprugu Tanju i sina Andreja.