07-03-2019

U SMŠ "Danilo Kiš" relizovan otvoreni čas kulinarstva

U cilju promocije stručnog i dualnog obrazovanja SMŠ "Danilo Kiš" u saradnji sa privredom, osim u hotelima brojne aktivnosti praktične nastave oranizuje u školi, uz kontrolu vrsnih kulinarskih stručnjaka, profesora škole.

U SMŠ

Otvoreni čas kulinarstva realizovan je za učenike od prvog do četvrtog razreda, uz podršku profesora, vrhunskih kulinara, koji svoja znanja nesebično prenose mladima.

Iz ove škole ističu da je važno da djeca vježbaju i da kulinarstvo shvate na pravi način, kao vještinu koja će ih sjutra odvesti pravo u privredu, do naših najboljih hotela.

Profesor kulinarstva Bogdan Krsmanović istakao je da pored do sada pružene podrške privrede uvijek ima prostora za novu kako bi se još veća znanja prenosila učenicima, budućim kuvarima.

"Privreda je pomogla koliko je mogla, ali nama treba još mnogo toga da uradimo, da bi približili i omogućili djeci da prate savremene trendove gastronomije, ako negdje zastanemo i zastarimo mi nećemo biti spremni da sjutra dočekamo goste koji biraju ovu destinaciju. Budva kao metropola turizma mora da ima dobre kadrove iz oblasti gastronomije, a ovo je dobar način da ih oformimo", kazao je Krsmanović.

Praktičan rad je za učenike dobra dopuna znanju stečenom na časovima.

Iz škole ističu da je tim kuvara ove godine podmlađen i da se radi o izuzetnim stručnjacima iz ove oblaste.

Već danas će biti organizovan novi otvoreni čas kulinasrtva na kojem će specijalitete iz kabineta gastronomije degustirati roditelji učenika.