16-03-2021

U Srbiji do ponedjeljka rade samo prehrane, apoteke i pumpe.

U Srbiji će od večeras do ponedjeljka sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i pumpi, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, kazala je premijerka te države Ana Brnabić.

U Srbiji do ponedjeljka rade samo prehrane, apoteke i pumpe. | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Ona je rekla da je Krizni štab donio odluku da se pooštre mjere za suzbijanje koronavirusa.

„Od večeras do ponedjeljka u Srbiji će režim rada i života biti kao proteklog vikenda, dakle neće raditi ništa osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi", kazala je Brnabić novinarima nakon sjednice Kriznog štaba.

Brnabić je navela da neće biti uveden policijski sat, niti potpuna zabrana kretanja.

Ona je dodala da će mjere važiti pet dana, iako je medicinski dio Kriznog štaba tražio da budu 14 dana, prenosi Tanjug.

"Potrebno je da dodatno usporimo život u Srbiji, kako bismo vidjeli da brojevi novozaraženih stagniraju, i ovo je prije svega kao podrška našim zdravstvenim radnicima", rekla je Brnabić.

Ona je apelovala na građane da budu maksimalno disciplinovani i da imaju razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazi zdravstveni sektor, koji radi u teškim okolnostima već godinu.

"Ovo je kompromisno rješenje. Dugo smo i žustro razgovarali oko mjera, pokušavamo i dalje da nađemo najbolji mogući balans između zaštite zdravstvenih radnika, radnih mjesta i podrške privredi i mentalnog zdravlja nacije", rekla je Brnabić.