27-08-2016

U subotu u Delti završna akcija “Podijelimo, jer zajedno možemo više”

Završni događaj humanitarne akcije “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, koju udruženje Roditelji organizuje u saradnji sa tržnim centrom Delta City, biće održan u subotu 27. avgusta u periodu od 10 do 22h.

U subotu u Delti završna akcija “Podijelimo, jer zajedno možemo više” | Radio Televizija Budva

Građani koji žele da se uključe u akciju tokom dana mogu donirati školski pribor, udžbenke, korištenu i očuvanu garderobu i obuću za oko 500 djece iz socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji Udruženja Roditelji. Štandovi za prikupljanje donacija će se nalaziti ispred Aroma marketa, kao i u atriumu tržnog centra, a za njim će dežurati članovi Udruženja kao i članovi Volonterskog kluba Gimnazije.

Svi koji su u mogućnosti da kupe nešto od školskog pribora, to mogu uraditi i na dan akcije u Aroma marketu u tržnom centru i svoje donacije ostaviti u donatorskim korpama koje će se u toku akcije nalaziti u blizini naplatnih kasa.

Članovi udruženja Roditelji i volonteri u toku cijelog dana selektovaće i pakovati donacije kako bi do kraja dana sve porodice, u odnosu na prioritete, dobile svoje pakete.

Svi oni koji nijesu iz Podgorice, a žele da se priključe akciji, donacije mogu odnijeti u prostorije Crvenog krsta u svojoj opštini.

Zahvalnost što su podržali akciju, osim velikom broja građana koji su donirali očuvanu odjeću i obući, školski pribor i udžbenike, dugujemo firmama i njihovim zaposlenim koji su novčano i na druge načine pomogli akciju: NLB banka, Idea Crna Gora, Zapad banka, Auto Krešo, Montenomaks, Tagor, Donator DOO, Ogma, Obodsko slovo i Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Udruženje Roditelji već šesti put organizuje ovu humanitarnu akciju, a tokom prethodnih pet akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija.