26-11-2015

U toku glasanje za projekte od društvenog značaja

Projektni tim kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“ obavještava javnost da glasanje za projekte od društvenog značaja u okviru treće faze kampanje traje do 5. decembra 2015. godine. Do navedenog termina građani/ke mogu glasati za neki od 11 predloga sa trenutne liste projekata.

U toku glasanje za projekte od društvenog značaja | Radio Televizija Budva

Podsjećamo javnost da je glasanje od 1. oktobra omogućeno svim građanima/kama putem ni/ke stranice www.glasaj.budiodgovoran.me. Takođe, građani/ke će 5. decembra  imati priliku da glasaju na info punktu, koji će biti postavljen u Podgorici.

Nepravilnosti u oblasti sive ekonomije i dalje se mogu prijavljivati putem web, Android i iOS aplikacije “Budi odgovoran”, pozivanjem kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555).

Tokom dvije faze kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“ prikupljeno je preko 500.000,00€, čime je omogućena realizacija jedanaest projekata od društvenog značaja:

- Nabavka gastro i kolonoskopske opreme za Institut za bolesti djece, 
- Opremanje i uređenje Dnevnih centara za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštinama Cetinje, Nikšić i Plav,
- Uređenje parka na Ćemovskom polju,
- Rekonstrukcija dijela Doma starih „Grabovac“ u Risnu,
- Nabavka didaktičke opreme za državne vrtiće,
- Očistimo Crnu Goru za sedam dana,
- Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću, 
- Osnivanje omladinskog centra u Podgorici,
- Nabavka medicinske opreme za reanimaciju beba, 
- Nabavka opreme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom,
- Uređenje sportskih terena u Beranama.

Do sada je, tokom treće faze kampanje, prikupljeno preko 167.000,00 eura, čime će biti finansirani prvorangirani projekti sa trenutne liste preloga.

Kampanja “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%” realizuje se u okviru projekta “Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije” koji se sprovodi u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).