13-01-2023

U toku konsultacije o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika u Budvi

Lokalna samouuprava uputila je Javni poziv, građanima opštine Budva, pravnim licima i preduzetnicima, mjesnim zajednicima, organima lokalne uprave i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Budva, organima uprave, javnim službama i preduzećima, nevladinim organizacijama i svim zainteresovanim subjektima da dostave predloge, interese i stavove u vezi pripreme Nacrta Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Opštine Budva, koja se inicira u cilju usklađivanja postojeće odluke sa odredbama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.


Foto: freepik

U skladu sa Odlukom o učešću lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova, koje se odnose na oblike i mehanizme učešća u postupku prethodnog konsultovanja, Radna grupa za pripremu Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Opštine Budva, obavještava sve zainteresovane subjekte da svoje predloge, stavove i interese mogu izraziti dostavljanjem istih u pisanoj formi putem pošte na adresu: Trg Sunca br 1; putem e-mail: vdesa@t-com.me ili u neposrednoj komunikaciji sa Vlačić Desa, zaposlenom u Sekretarijatu za
komunalno stambene poslove za vrijeme trajanja perioda prethodnog konsultovanja od 10.01.2023. godine do 18.01.2023. godine, svakog radnog dana u terminu od 12:00 do 14:00 časova,





Radna grupa za pripremu Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Opštine Budva dužna je da obradi sve podatke prikupljene u postupku prethodnog konsultovanja i sačini izvještaj o istom, koji će biti objavljen na internet adresi Opštine Budva www.budva.me i to najkasnije do 23. januara 2023. godine.

Nakon sprovedenog postupka prethodnog konsultovanja i sačinjavanja Izvještaja, Radna grupa za pripremu Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Opštine Budva će pripremiti Nacrt Odluke, koji će biti upućen na javnu raspravu.

Javni poziv o pokretanju postupka prethodnog konsultovanja za pripremu Nacrta Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji Opštine Budva, biće objavljen preko lokalnog javnog emitera RTV Budva, na sajtu Opštine www.budva.me i na oglasnoj tabli Opštine.