11-09-2018

U toku prijave za zagonetnu šetnju

Opština Budva u saradnji sa UNDP-ijem i ove godine organizuje manifestaciju za djecu u sklopu proslave "Evropske nedjelje mobilnosti" i "Svjetskog dana bez automobila". Naziv ovogodišnje manifestacije je "Zagonetna šetnja", koja će se održati 21. septembra sa početkom u 11 časova.

U toku prijave za zagonetnu šetnju | Radio Televizija Budva

Osnovni cilj ove manifestacije jeste da se na zanimljiv način našim najmlađim sugrađanima predstave alternativni vidovi moblinosti u našem gradu te da svi zajedno svojim aktivnostima doprinesemo budućem održivom razvoju Budve.

Prema riječima saradnice u Kabinetu predsjednika Opštine Anise Murić, na kraju će svakako biti nagradno izvlačenje.

"Uopšte nije važno za koliko će vremena djeca riješiti zagonetke, bitno je da ih riješe, prošetaju Starim gradom, i da na knjižici koju će dobit prilikom registracije upišu svoja, imena svog tima i vođe tima te je ubace u kutiju iz koje će na kraju biti nagradno izvalčenje" kazala je Murić.



Start će biti 21. septembara kod Glavne pošte u Mediteranskoj ulici gdje će biti postavljeni stolovi za registraciju.

"Potrebno je da djeca dođu do 10 i 30 sati kako bi se prijavila i dobila sav materijal nakon čega kreću u riješavanje misterija koje smo za njih pripremili", istakla je Murić.

Tokom rješavanja zagonetki omladina će naučiti nešto novo o Starom gradu što nisu znali do sada. Tema su legende i znamenitosti Starog grada.

Prijave za učešće primaju se do ponedeljka 17. septembra.
Više informacija o načinu prijavljivanja možete dobiti na: email: pr@budva.me, br tel. 033 403-812 kao i na sajtu www.budva.me. ili lično u kancelariji br. 47 Kabineta predsednika opštine.

Djecu do 9 godina moraju biti u pratnji roditelja ili učitelja.

Obrasci za prijavu biće dostupni i u svim javnim i privatnim školskim i predškolskim ustanovama.