12-03-2020

U toku rekonstrukcija Ulice Dionisije Miković u Bečićma

U naselju Bečići u toku je rekonstrukcija Ulice Dionisija Mikovića koja se proteže od hotela Naftagas, do mjesta Čučuci, a ujedno će se krenuti i sa izgradnjom kružnog toga na uglu te ulice i Jadranske magistrale. Završetak radova se očekuje do sredine aprila.

U toku rekonstrukcija Ulice Dionisije Miković u Bečićma | Radio Televizija Budva

Regulacijom Bečićkog potoka stekli su se uslovi da se krene sa realizacijom još dvije investicije važne kako za Bećiće tako i za cijelu opštinu Budvu, kazao je sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj.

"Uspjeli smo da izvršimo doprojketovanje rasvjete i atmosferskog kanala, sad ćemo raditi na kružnom toku Naftagas i Ulici Dionisije Miković, od ulice koja je imala jednu traku, napravićemo ulicu sa četiri trake i širokim trotorarom. Vrijednost investicije je oko 350.000 eura za oba projketa, plus regulacija potoka koja je koštala oko 450.000 eura, tako da možemo reći da će ova invetsicija koštati skoro milion eura" kazao je Mikijelj.

Mikijelj je napomenuo i to da će se saobraćaj odvijati nesmetano, osim nekih deset do 15 dana, kada će radovi biti u samam jeku, tako da se nada da će vozači imati strpljenja, jer dobit je mnogo veća od žrtvovanja koje neće dugo trajati.

"U ime MZ Bećići zahvalio bih se Predsjedniku opštine i Sekretaru za investicije, što ispunjavaju data obećanja, koja su nam dali prije par mjeseci. Krenulo se u posao izvođenja raodva u Bečićima i ovo je kapitalan projekat" kazao je Predrag Ivanović iz MZ Bečići.

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević iskazao je zadovoljstvo i što je ispunio obećanja data mještanima Bečića i da će ovaj projekat u mnogome olakšati njihovo funkcionisanje.

"Sigurno ćemo do početka sezone završiti ovaj jako frekventan dio Bečića. Ovo je bilo začepljenje Bečića u saobračajnom smislu i mislim da je ovo veoma važan projekat za život sugrađana, a i za turističku ponudu Budve" kazao je Carević.

Osim ovog projketa u Bečićima će se početi sa relaizacijom još jednog jako bitnog projekta, a to je izgradnja sportskih terena, koje naselja Bečići, Rafailovići, Ivanovići i Čučuci ne posjeduju,a prema Carevićevimr iječima od velikog su značaja za život.