29-08-2022

Učenici koji upišu prvi razred dobiće EYCA karticu

Učenici koji ove školske godine upišu prvi razred srednje škole dobiće besplatnu EYCA karticu koja će im omogućiti korišćenje velikog broja benefita u periodu od četiri godine.

Učenici koji upišu prvi razred dobiće EYCA karticu | Radio Televizija Budva



Ugovor o tome potpisaće sjutra ministri sporta i mladih i prosvjete Vasilije Lalošević, Miomir Vojinović i programski direktor nevladine organizacije (NVO) Centar za omladinsku edukaciju Jugoslav Radović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, EYCA je društveno odgovorni program koji mladima olakšava ulazak u svijet informacija, mobilnosti, neformalne edukacije umrežavanja.

"Ali i mogućnosti socijalne inkluzije mladih kroz aspekt velikog broja povlastica koje kartica nudi (preko 270 popusta u Crnoj Gori i 70 hiljada popusta u Evropi)", kaže se u saopštenju.

EYCA program u Crnoj Gori od 2018. godine realizuje Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa NVO Centar za omladinsku edukaciju.

Iz Ministarstva su naveli da je u proteklom periodu podijeljeno više od 25 hiljada besplatnih EYCA kartica širom države.

“Veliki broj zadovoljnih korisnika ove benefit kartice nam daje podstrek da još intenzivnije radimo na proširenju zastupljenosti EYCA kartice, kako bi ista bila dostupna i većem broju mladih u Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je s tim u vezi uspostavljena saradnja sa Ministarstvom prosvjete na programu EYCA.

“Što će za rezultat imati da svaki srednjoškolac koji je upisao prvi razred srednje škole u školskoj 2022/2023 godini dobije besplatnu EYCA karticu koja će im omogućiti korišćenje velikog broja benefita za period važenja od četiri godine”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će to partnerstvo biti ozvaničeno sjutra potpisivanjem ugovora o saradnji.