27-04-2019

Udruženje penzionera Budve upoznalo nadležne u Opštini sa problematikom rješavanja stambenog pitanja

Za određeni broj budvanskih penzionera rješavanja stambenog pitanja od izuzetnog je značaja. Udruženje penzionera je sa tom problematikom upoznalo nadležne u Opštini još u ljeto 2016. godine, u lokalnoj upravi smatraju da je potrebno uraditi analizu na osnovu koje će biti donijeta odluka o načinu saradnje.

Udruženje penzionera Budve upoznalo nadležne u Opštini sa problematikom rješavanja stambenog pitanja | Radio Televizija Budva

Rješavanje stambenog pitanja za penzionere koji u okviru radnog vijeka to nijesu obavili za određeni broj njih jako je značajno, a kako su u tu problematiku uključeni fond PIO i lokalna samoupravo za dodjelu lokaliteta osolobođenog od plaćanja komunalija, predsjednik udruženja penzionera Budve Nikola Zec, podjseća da su razgovori obavljani više puta sa čelnim ljudima Opštine Budva počev od 2016. godine.

"Mi smo razgovarali i ja znam da je Opština u takvoj situaciji, da je možda i lokacija u Budvi sve manje, ali u sardnji sa prošlim savezom Dragana Krapovića lokacija je navodno bila određena, ali to je ostalo samo na obećanju, predsjednik Carević je uslišio sve naše dosadanšnje zahtjeve pa se nadam da će i ovaj onoliko koliko je u njegovoj moći naravno, mi nećemo biti uporni da lokacije dobijemo po svaku cijenu nego onoliko koliko se može i kako se može" kazao je Zec.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević ističe da su u lokalnoj samoupravi upoznati sa ovom inicijativom i da je namjera da rješavanje stambenog pitanja za određeni broj pripadnika najstarije populacije u nađem gradu bzde riješen na kvalitetan način.

Naglašava da je izuetno važno da prije nego što daju bilo kakav odgovor bude urađen presjek stanja sa fondovima kako bi se sigurnošću i na realnim osnovama projekat u budućnosti realizovao.

"Naša je obaveza da napravimo presjek dosadašnjih projekata i da u ovaj uđemo na način koji će biti unaprijed dogovoren, relizovan i završen da se odredi lokacija i da krenemo sa tom pričom koja će početi i biti završena u dugovorenom realnom roku" kazao je Carević.

Možda nije bilo pravedno prema mnnogim drugim ranije, a konkretno sa penzionerima imamo inicijativu i vodimo računa da to rješavamo na kvalitetan način zaključio je predsjednik.