19-02-2021

Ugostitelji Budve neće protestovati zbog novih mjera, ali traže pomoć od države i opštine

Članovi Udruženja ugostitelja Budve iskazuju puno razumjevanje za nastalu epidemiološku situaciju i spremni su da podnesu dodatne žrtve kako bi se spasila predstojeća turistička sezona.

Ugostitelji Budve neće protestovati zbog novih mjera, ali traže pomoć od države i opštine | Radio Televizija Budva

Foto: prinscreen

Ugostitelji u Budvi već godinu trpe negativne ekonomske efekte epidemije korona virusa.

“Nije lako razmišljati pozitivno u ovom trenutku , ali saglasni smo da je zdravlje građana na prvom mjestu pa ćemo i mi iskazati solidarnost.

Država je privrednicima pomogla finansijski , ali to nije dovoljno . Pomoć nam je neophodna da zadržimo radnu snagu i spremni dočekamo turističku sezonu.

Zahtijevaćemo izmjenu kriterijuma po kojima se odobravaju subvencije privredi kako bi što više ugostitelja moglo da konkuriše .

Očekujemo da Opština Budva takođe ima razumjevanja za nas i da ove godine umanji cijenu zakupa terasa i objekata”, kazao je za Polis Luka Vučković iz Udruženja ugostitelja Budve.

Ugostitelje najviše zabrinjava neodgovornost pojedinaca usled čega je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u Budvi što može ugroziti turističku sezonu, pa da nas turisti i ove godine zaobilaze, ističe Vučković.

Oni razumiju žrtvu koju zdravstveni radnici podnose kako bi se situacija sa epidemijom smirila tako da u ovom trenutku ne razmišljaju o protestima.

Na juče održanom sastanku Udruženja ugostitelja Budve dogovoreno je da se doniraju određena sredstva narodnoj kuhinji kako bi se na pravi način iskazala društvenu odgovornost.

J.M.