19-02-2015

Ugrožena kuća porodice Stanišić

Porodična kuća porodice Stanišić u Budvi, ugrožena je i prijeti joj da se potpuno uruši, nakon što je izvođač radova buduće višespratnice, iskopavanjem temelja oburdao potporni zid.

Ugrožena kuća porodice Stanišić | Radio Televizija Budva

Klizište koje je jutros u cik zore krenulo, odnijelo je pet metara placa a stvorena provalija došla je do terase kuće, koja je već napukla.

Riječ je o izgradnji zgrade, tik uz sami ulaz u hotel "Avala".

"Zvali smo sve inspekcije. Izvođač radova već deset dana iskopava teren, a tek su u utorak dobili građevinsku dozvolu. Jutros kada je pokrenuto klizište, na sve načine su htjeli da istaknu građevinsku dozvolu na ulaz u gradilište, što smo spriječili. Sve vrijeme rade bez dozvole", kazao je jedan od članova porodice koja se okupila ispred gradilišta, prenose vijesti.me.

Na gradilištu trenutno nema istaknute dozvole,a zahtjev za građevinsku dozvolu podnijela je firma "Butua resident".

Stanišić navodi da im je potpuno ugrožena egzistencija, jer je statika kuće jedne od prvoizgrađenih dovedena u pitanje, u ovom nekada elitnom naselju, koje je sada urbanistički uništeno.

"Ko može da nam garantuje da se kuća neće obrušiti. Vidite i sami da je klizište odnijelo 20 metara kamenog potpornog zida, naše porodične međe, a porušeno je i sto kvadrata bašte", kazao je Stanišić.

Oni su o problemu upoznali Komunalnu policiju, koja je obavijestila građevinsku inspekciju.