22-03-2023

Uhapšen Dejan Knežević, pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala

Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, potvrđeno je Portalu RTCG.


Knežević (Foto: NVO LUPA, arhiva )

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Kneževića su uhapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić potvrdio je informaciju o hapšenju.

"U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Europol, danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D.K.,zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela", rekao je Radonjić.

Specijalno državno tužilaštvo će, kako je rekao, o daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.

"A posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", kazao je Radonjić.

Dejan Knežević je dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije. Ranije je rukovodio Odsjekom za borbu protiv krijumčarenja droga.

Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021. godine.

Mandat na toj funkciji produžen mu je prije nekoliko sedmica.

Saopštenjem se oglasila i Uprava policije Crne Gore.

"Danas je lišen slobode v.d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević.
Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju", navodi se u policijskom saopštenju.


Izvor: Portal RTCG