22-09-2014

Uhapšen Dragoje Baošić

Bjelopoljac Dragoje Baošić, osumnjičen za ubistvo Jovana Kosaća iz Herceg Novog, uhapšen je jutros, saopštili su iz policije.

Uhapšen Dragoje Baošić | Radio Televizija Budva

Iz policije su saopštili da je Baošić uhapšen jutros u deset sati u predjelu Grkavca, u šumi iznad Risna, na putu prema Nikšiću. Podsjećamo, Uprava policije javno je potraživala Baošić, zbog sumnje da je u noći između 14. i 15. septembra ubio Kosaća na ulazu diskoteke “Kaza” u Herceg Novom.

O hapšenju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji ća saslušati Baošića, zbog osnovane sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo.

Baošić je, kako prenosi Radio Jadran, sprovoden u Centar bezbjednosti Herceg Novi gdje daje izjavu policijskim službenicima, a dalje radnje treba da preduzme tužilaštvo.

Inače, ubistvo Novljanina podstaklo je osnivanje brojnih grupa na društvenim mrežama, a prva je na Fejsbuku - Svi smo mi Jovan Kosać.

U Herceg Novom je u u subotu bila organizovana protestna šetnja zbog ubistva Kosaća, a tom prilikom je nadležnima poslata poruka da će biti b