18-10-2017

Uhapšen Novljanin pokušaja ubistva sugrađanina

ercegnovska policija uhapsila je S.D. (64), rođenog u Goraždu u Bosni i Hercegovini, sa prebivalištem u Herceg Novom, državljanina Crne Gore, zbog sumnje da je pokušao da ubije D.P. iz Herceg Novog.

Uhapšen Novljanin pokušaja ubistva sugrađanina | Radio Televizija Budva

"Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, kao i frivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za S.D. nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu. S.D. je, kako se sumnja, 17.10.2017. godine oko 3.30 časova, došao do stana u kojem boravi D.P. Kada je D.P. otvorio vrata, S.D, sa kojim je ranije imao nesuglasice, je kako se sumnja u ruci držao pištolj uperen u njegovom pravcu uputivši mu prijetnje. D.P. je tada svojom rukom sklonio ruku S.D. u kojoj je ovo lice držalo pištolj i tada je došlo do ispaljenja projektila koji nije pogodio oštećenog već je završio u vratima. Zatim je došlo do fizičkog obračuna u kojem je S.D, sumnja se, zadao D.P. više udaraca drškom pištolja u glavu, nanoseći mu povrede.", navodi se dalje u saopštenju Policije.

U saopštenju se dodaje da je policija od S.D. oduzela pištolj „Pietro Beretta“ sa četiri metka u okviru i jednim metkom u cijevi koji je inače S.D. ilegalno posjedovao i taj pištolj je kako se sumnja S:D. koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Pištolj će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.