18-07-2023

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u pokušaju sinoć u Budvi

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su brzom i efikasnom reakcijom lišili slobode osobu koja je sinoć upotrijebila vatreno oružje na šetalištu u Budvi na štetu jedne osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u pokušaju sinoć u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

"Naime, sinoć oko 00.35 časova došlo je do upotrebe vatrenog oružja u parku u blizini šetališta u Budvi kada je povrede zadobio V.B. iz Budve, koji je od strane HMP transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći u Kotor. Lice koje je upotrijebilo vatreno oružje se po izvršenju dalo u bjekstvo i od sebe odbacilo vatreno oružje. Policija je dobrom postavkom službe i brzom i efikasnom reakcijom, lice A.R. (47) lišila slobode ubrzo nakon izvršenja, te pronašla odbačeno oružje", navode u saopštenju.

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u čijem je prisustvu izvršen uviđaj na licu mjesta.
Preduzete su dalje mjere i radnje iz nadležnosti policije, prikupljena su obavještenja od više lica – očevidaca događaja, kao i od izvršioca.

"Viši državni tužilac se izjasnio da se u radnjama A.R. stiču elementi krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.