18-07-2022

Uhapšen službenik ANB-a

Službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Petar Lazović uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Uhapšen službenik ANB-a | Radio Televizija Budva

Foto. ilustracija/ pixabay

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kazali su da su ga uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, a po nalogu SDT-a.

U saopštenju SDT-a navodi se da je P.L. osumnjičen i za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja

Ističe se da je P.L. uhapšen u krivičnom predmetu koji je u maju, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu EUROPOL-a i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine.

“Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da će osumnjičeni biti sprovedeni na salsušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku.