24-01-2023

Uhapšene dvije osobe iz Budve osumnjičene za razbojništvo u Sutomoru

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar uhapsili su M.R. (50) i M.R. (24) iz Budve zbog sumnje da se opljačkali poštu u Sutomoru.

Uhapšene dvije osobe iz Budve osumnjičene za razbojništvo u Sutomoru | Radio Televizija Budva

Ilustracija

Oni su, kako su kazali iz Uprave policije, osumnjičeni da su u ponedjeljak uz prijetnju oružjem ukrali novac iz Pošte u Sutomoru.

Navodi se da su uhapšeni po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo.

Sumnja se da su se osumnjičeni u ponedjeljak oko 14 sati, vozilom „Opel Corsa“, skrivenih registarskih oznaka, kojom je upravljao M.R. (50), dovezli do poslovnice Pošte Crne Gore.

Dodaje se da je nakon toga M.R. (24) maskiran ušao u poslovnicu i uz prijetnju pištoljem od zaposlene radnice otuđio novac oko 1,5 hiljada EUR, nakon čega su se osumnjičeni dali u bjekstvo.

“Odmah po saznanju za događaj izvršena je blokada grada i preduzete su neophodne mjere i radnje koje su rezultirale identifikacijom, lociranjem i hapšenjem osumnjičenih”, kazali su iz policije.

Dodaje se da je po naredbi nadležnog suda izvršen pretres stana i pomoćnih prostorija, kao i vozila, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela.