22-07-2021

UiP: Održan sastanak povodom pojačanog nadzora u Budvi

Povodom porasta broja zaraženih virusom Covid 19, u Budvi je danas održan sastanak sa koordinatorom, svim domicilnim i dodatno angažovanim inspektorima u skladu sa Planom pojačanog nadzora.


Foto: Facebook/Uprava za inspekcijske poslove

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove (UiP), na sastanku je dogovoren plan inspekcijskih nadzora u skladu sa aktuelnom situacijom na terenu. Oni su naglasili da će se naročito sa epidemiološkog stanovišta kontrolisati ugostitelji i trovine.

"Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, u prošloj nedjelji je izvršeno preko 1000 kontrola, i utvrđene su dvije nepravilnosti za koje su podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, kojima se traži od suda izricanje viših kazni od minimalne koju inspketor može na licu mjesta izreći", navodi se u saopštenju.

U Budvi su, kazali su iz Uprave, prethodnih dana utvrđene nepravilnosti po pitanju nepoštovanja epidemioloških mjera, pa su turistički inspektori u našem gradu kaznili dva ugostitelja, od kojih je jednom zatvoren objekat zbog ponavljanja istih prekršaja.

"Stoga pozivamo sve ugostitelje da poštuju mjere jer će se kontrolisanim subjektima koji ponove prekršaj zabraniti vršenje djelatnosti na period od 3 do 30 dana", apelovali su iz UiP.

Građani, podsjetili su, imaju mogućnost prijavljivanja nepravilnosti na besplatni broj call centra 080 555-555, a upravo zahvaljujući tom sinergijskom efektu očekuju ostvarivanje još boljih rezultata na terenu ovog ljeta.

"Takođe, apelujemo kako na građane, tako i na privrednike da poštuju mjere, jer je za ovu turističku sezonu presudno očuvanje povoljne epidemiološke slike, od koje nadasve zavisi uspješnost poslovnih rezultata turističkih poslenika, jer ne zaboravimo, pandemija nažalost i dalje traje", saopšteno je iz UiP.


M.S.