23-03-2022

Ukrajinka se porodila u KCCG, zdravstveno zbrinjavanje kao i za građane CG

Prva državljanka Ukrajine koja se porodila u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) jedna je od više desetina državljana te zemlje koja je u našoj državi dobila punu zdravstvenu zaštitu u našem javnom zdravstvenom sistemu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Ukrajinka se porodila u KCCG, zdravstveno zbrinjavanje kao i za građane CG | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

"Državljani Ukrajine koji imaju potrebu za bilo kojom zdravstvenom uslugom u Crnoj Gori, to pravo ostvaruju pod istim uslovima i ravnopravno sa svim stanovnicima Crne Gore", poručuju iz tog vladinog resora.

Napominju da je prethodno neophodno samo da se prijave Direkciji za integraciju stranaca sa odobrenom međunarodnom zaštitom u okviru Ministarstva unutrašnjiih poslova Crne Gore.

"Solidarnost i pomoć u nevolji oduvjek su karakterisali domaćinsku Crnu Goru, a zdravstveni sistem je, prema riječima državljana Ukrajine, među kojima su, nažalost, i onkološki pacijenti koji terapiju dobijaju u našim ustanovama, su oličenje dobrog glasa po kom je naša zemlja prepoznata širom svijeta", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja Crne Gore poručuju da će nastaviti u sklopu svojih mogućnosti, da zbrinjavaju sve državljane Ukrajine kojima bude potrebna ljekarska pomoć.