06-08-2023

Ukrajinki novčana kazna za vožnju pod dejstvom alkohola, Poljak zbog nezakonitog boravka protjeran iz Crne Gore na godinu dana

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je novčanu kaznu od 2.000 eura Ukrajinki zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a odlučeno je i da državljanin Poljske zbog nezakonitog boravka u Ulcinju bude protjeran iz Crne Gore na godinu dana.

Ukrajinki novčana kazna za vožnju pod dejstvom alkohola, Poljak zbog nezakonitog boravka protjeran iz Crne Gore na godinu dana | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Državljanka Ukrajine S.K (1999) kažnjena je novčanom kaznom jer je, kako su kazali iz Suda, prethodne večeri u Budvi upravljala vozilom u visokoj koncentraciji alkohola. 

"Osim kazne koja joj je naplaćena odmah po izricanju, zabranjeno joj je da upravlja vozilima na teritoriji Crne Gore u naredna četiri mjeseca", navode u saopštenju.

Sutkinja odjeljenja budvanskog Suda za prekršaje u Ulcinju, Anka Kekić je u hitnom postupku izrekla okrivljenom G.M.S. (1976) državljaninu Poljske novčanu kaznu u iznosu od 300 eura.

"On je sankcionisan jer je utvrđeno da nezakonito boravi na teritoriji Crne Gore, jer nije postupio po upravnom rješenju o otkazu boravka koje je Uprava policije donijela dana 02.08.2023.godine. Nakon što mu je kazna naplaćena, nad istim je Uprava policije sprovela i mjeru protjerivanja stranca  sa teritorije Crne Gore, koju je izrekla sutkinja, a koja će trajati narednih godinu dana", kazali su iz Suda za prekršaje.