24-12-2022

Umjesto novogodišnje proslave, pomogli Narodnoj kuhinji u Baru

Zaposleni u Institutu za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore ujedinili su se u zajedničkom cilju da ovogodišnja sredstva za organizovanje novogodišnje proslave budu opredijeljena za veći i uzvišeniji cilj, te da bude usmjeren u humanitarne svrhe. U duhu novogodišnjih i božićnih praznika, odlučili su da radost podijele sa 250 korisnika Narodne kuhinje u Baru, od kojih je 109 djece.


Foto: RTCG, Privatna arhiva

Tim povodom direktorica Instituta za ljekove i medicinska sredstva Snežana Mugoša posjetila je Narodnu kuhinju u Baru, gdje ju je ugostila Ljiljana Vujović u ime nevladinog udruženja „Žene Bara“ koje je osnovalo Narodnu kuhinju prije četiri godine.

„Na kraju godine kada pravimo osvrt na svoja djela i preispitujemo načine da budemo bolji i uspješniji, pravo je vrijeme da se podsjetimo da su upravo humanost i dobrota recept za sreću. Nikako ne smijemo zaboraviti da su humanost i plemenitost najljepše i najvrednije čovjekove osobine, jer kada širimo dobrotu oko sebe istovremeno je učvršćujemo u sebi samima“, izjavila je Mugoša.

Vujović je upoznala Mugošu sa humanitarnim akcijama koje su Žene Bara realizovale u proteklom periodu.

„Posebno nam je zadovoljstvo bilo da ugostimo Mugošu i nadamo se da je ovo tek početak buduće uspješne saradnje. Ova donacija nam je izuzetno značajna jer su potrebe naših sugrađana nažalost svakim danom sve veće“, kazala je Ljiljana Vujović.

Mugoša je izrazila zadovoljstvo što su zaposleni u Institutu na ovaj način pokazali svoju humanost i solidarnost.

„Velika mi je čast što sam danas imala priliku da upoznam ove divne žene i uručim donaciju. Prilika da pomognemo korisnicima Narodne kuhinje u Baru učinila je sve zaposlene u Institutu izuzetno ispunjenima, srećnima i zadovoljnima. Ponosna sam na njih i nadamo se da će naš skromni dar podstaknuti i sve ostale da u duhu novogodišnjih i božićnih praznika djelić svog uspjeha podijele sa onima kojima je to najpotrebnije i da u narednoj godini razvijaju empatiju, osobinu kojoj ljudski rod duguje zahvalnost za opstanak, pogotovo kada su u pitanju najmlađi“, istakla je Mugoša.

(RTCG)