30-11-2022

UP: Policija preduzela aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti u vezi navodnog nasilja nad maloljetnom djecom

Povodom kontinuiranih objava na drustvenim mrežama i u medijima, a u vezi navodnog nasilja nad dvoje maloljetne djece, javnost se informiše da je odmah nakon pomenutih objava, policija samoinicijativno preduzela aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

UP: Policija preduzela aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti u vezi navodnog nasilja nad maloljetnom djecom | Radio Televizija Budva

"Zajedno sa predstavnicima centra za socijalni rad pripadnici policije su izvršili terensku provjeru i nenajavljenu posjetu mjestu boravka djece, nakon čega su djeca u pratnji socijalne radnice upućena u zdravstvenu ustanovu radi specijalističkog
pregleda i prikupljanja eventualnih dokaza ili simptoma kako fizičkog tako i psihološkog ili drugog nasilja", navodi se u saopštenju.

O svim preduzetim radnjama, prikupljenim obavještenjima i izvještajima ljekara, upoznat je nadležni državni tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata za postupanje iz njegove nadležnosti.

"Značajno je istaći da sve objave i javne polemike o neprovjerenim, nedovoljno utvrđenim i u krajnjem netačnim informacijama, najveću štetu nanose upravo djeci i viktimizuje ih bez osnova.
Imajući prethodno u vidu, pozivamo građane, institucije i sve zainteresovane da svako slično saznanje prvenstveno prijave ili provjere u Upravi policije radi neodložnog postupanja i djelovanja s ciljem sprečavanja bilo kakvog nezakonitog postupanja", zaključuje se u saopštenju.