03-09-2020

UP: Policija preduzima sve da identifikuje vinovnike napada na objekat Islamske zajednice

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj sastao se juče sa liderom koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem povodom događaja u Pljevljima, a danas i sa Samirom Kadribašićem, glavnim imamom Islamske zajednice u tom gradu.


Foto: Vijesti

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), Slavulj je predočio relevantne činjenice i aktivnosti koje policija preduzima u odnosu na napad na imovinu Islamske zajednice u Pljevljima

On je saopštio Krivokapiću da sva saznanja i eventuale dokaze dostave policiji kako bi se vinovnici ovog nemilog događaja što prije identifikovali i priveli pravdi.

"Krivokapić je dao određene podatke načelniku, koje je policija već imala i po kojima je postupala", istakli su.

Načelnik CB Pljevlja danas se sastao i sa glavnim imamom Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem u vezi dešavanja u ovom gradu.

"Konstatovano je da je situacija stabilna i pod kontrolom. Islamska vjerska zajednica u Pljevljima na čelu sa glavnim imamom Kadribašićem vjeruje u institucije države i očekuje da ce Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima."

Policija je, kažu iz UP, izuzela video snimke sa video nadzora koji se nalaze u blizini oštećenog objekta i prikupila obavještenja od većeg broja lica.

"Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada na prostorije Islamske zajednice a policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih nadležnim organima", zaključuje se u saopštenju.