25-05-2022

UPC: Sjutra u Akademiji znanja tribina u cilju edukacije poreskih obveznika

Poslije pauze uzrokovane pandemijom COVID-19, Uprava prihoda i carina nastavlja sa organizacijom tribina u cilju edukacije poreskih obveznika u oblasti poreskih propisa i pripreme za predstojeću turističku sezonu. Kako su najavili iz UPC, tribina za poreske obveznike iz Budve, Kotora i Tivta biće održana sjutra u Akademiji znanja sa početkom u 12 sati.


Foto: portal RTV Budva, arhiva

Kako su saopštili, poreski obveznici imaće priliku da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa reprogramom, izmjenama poreskih propisa i drugim aktuelnim temama direktno od načelnika područnih jedinica i predstavnika sektora Uprave prihoda i carina.

"Jedna od tema sa kojom će obveznici biti bliže upoznati biće i aspekti elektronske fiskalizacije za fizička lica koja se bave izdavanjem smještaja . Predstavnici Uprave prihoda i carina prisustvovaće tribini zajedno sa predstavnicima agencije IPSOS, koji će prezentovati rezultate istraživanja percepcije javnosti i službenika o radu Uprave prihoda i carina koje je sprovela pomenuta agencija. Pozivamo poreske obveznike da posjete najavljene tribine i time daju doprinos unapređenju komunikacije i jačanju odnosa povjerenja između Uprave prihoda i carina i privrede", kazali su iz UPC.