08-12-2020

Upozorenje na nestabilne vremenske prilike

Zbog nestabilnih vremenskih prilika praćenih kišom iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje upućuju apel građanima i ostalim subjektima društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama.

Upozorenje na nestabilne vremenske prilike | Radio Televizija Budva

Foto: Srefan Grloman / Arhiva

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, za sjutra se očekuju nestabilne vremenske prilike praćene kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i lokalno (u višim predjelima na sjeveru i duž obale), na udare olujnim južnim i jugoistočnim vjetrom.

Na jugu (naročito na primorju i neposredno uz planinsko zaleđe), očekuje se kratkotrajno jača kiša - upozorili su iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Kako se navod u dopisu Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, zbog toga potencijalno su moguće bujične poplave, prvenstveno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presijecaju planinske kosine-doline.

Oni su uputili apel građanima i ostalim subjektima društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama a opštinskim službama da podignu nivo operativne spremnosti i budu spremni, kako bi adekvatno mogli odgovoriti u slučaju potrebe.