25-09-2020

Upozorenje: Tokom naredna tri dana moguće olujno nevrijeme

Iz opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Budva upozoravaju na moguće olujno nervijeme koje bi moglo zahvatiti našu zemlju tokom naredna tri dana.

Upozorenje: Tokom naredna tri dana moguće olujno nevrijeme | Radio Televizija Budva

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.


"U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i u toku večernjih sati - tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju veče - tokom noći i u ponedjeljak. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka. Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima", navodi se u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.

"Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama", zaključuje se u saopštenju opštinskog Tima za zaštitu i spasavanje, koje potpisuje Hrais Ćosić.