25-06-2020

Uprava policije: Identifikovan osumnjičeni za ubacivanje suzavca u MSC

Policijski službenici identifikovali su Z.L. kao jednog od odgovornih za ubacivanje suzavca u sportsku salu u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

Uprava policije: Identifikovan osumnjičeni za ubacivanje suzavca u MSC | Radio Televizija Budva

Iz policije su kazali da su izjave očevidaca ukazale na to da su učesnici u incidentima u Budvi ubacili suzavac u sportsku salu gdje su bila djeca.

“Sadržaji tih zapisnika ukazali su na sumnju da je grupa osoba prema kojima su, zbog narušavanja javnog reda i mira, upotrijebljena hemijska sredstva, vinovnici tog čina”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je prema izjavama očevidaca, čiji su zapisnici uzeti na ove okolnosti, grupa osoba koja je učestvovala u izazivanju incidenata podigla sa pločnika hemijsko sredstvo i ubacila ga kroz prozor sportske sale.

“Policijski službenici su identifikovali Z.L. kao jednog od odgovornih za taj čin”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sa navedenim upoznat nadležni državni tužilac i da se preduzimaju dalje mjere i radnje na identifikaciji eventualnih ostalih učesnika.

Iz policije su kazali da su pojedine političke partije i organizatori radikalnih okupljanja pokušali da obmanu građane Crne Gore i podvale policiji da su njeni pripadnici ubacili hemijska sredstva u salu gdje su trenirala djeca.

“Osobe koja su vinovnici ovoga događaja ne samo da su ugrozili zdravlje i bezbjednost djece, već su, kako se jedino može razumjeti, imali namjeru da izazovu paniku kod građana i podstaknu nerede”, poručili su policije.




Mina