20-07-2023

Uprava policije od sada građanima dostupna i na društvenim mrežama Instagram i Facebook

S obzirom da je internet postao naša svakodnevica, te da se komunikacija gotovo preselila na ovu platformu, prepoznali smo potrebu za praćenjem savremenih trendova i napravili još jedan korak ka transparentnijem radu te otvorili zvanične naloge na Instagram-u i Facebook-u, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Pexels/Uprava policije (Facebook)

Oni su kazali da su nalozi dostupni na sljedećim linkovima:


Instagram

Facebook

"Na ovim društvenim mrežama ćemo govoriti o policijskom poslu, predstavljati službenike policije iz različitih organizacionih jednica, odgovarati na najčešća pitanja građana, kao i prezentovati najznačanije rezultate i planove Uprave policije.
Ove alate za komunikaciju u budućnosti ćemo koristiti svakodnevno u cilju najbržeg i najefikasnijeg načina komuniciranja, sa ciljem postizanja veće transparentnosti, ali i građenja povjerenja u policijsku organizaciju i pripadnike policije", navode u saopštenju.

Podsjećaju da je Uprava policije od 2019. godine prisutna na društvenoj mreži Twitter.

"Građanima ostajemo otvoreni za sve sugestije, predloge i kritike, a vjerujemo da će buduća interakcija sa građanima doprijeniti da ispratimo nove trendove i standarde komunikacije.
Napominjemo da društvene mreže neće služiti za podnošenje prijava, već se građani kao i do sada Upravi policije za pomoć i podnošenje prijava mogu obratiti pozivom na broj 122", zaključuje se u saopštenju.