19-08-2022

Urednice medija iz Srbije: Nevjerovatni spoj predivne obale i savršene prirode čini Crnu Goru jednom od prestižnijih destinacija

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore urednice prestižnih medija iz Srbije boravile su u Crnoj Gori u periodu od 16 do 18 avgusta 2022. godine.


Foto: NTO

Urednice uticajnih medija iz Srbije: RTS, N1, Prva TV i Tanjug, su u toku boravka u destinaciji uživale u prirodnoj ljepoti crnogorskog primorja i upoznale se sa ponudom luksuznog turizma Crne Gore.

Iako su već više puta boravile u Crnoj Gori, novinarke poručuju da Crna Gora uvijek iznova iznenađuje i da je u mnogim segmentima poboljšana turistička ponuda.

“Novinama u turističkoj ponudi Crna Gora je postala vrhunska turistička destinacija. Bili smo u prilici da obiđemo Porto Novi koji je posebni turistički doživljaj. Hoteli i smještajni kapaciteti su na izuzetnom nivou. Zaista mislim da Crna Gora ide u jednom pravcu elitnog turizma i to je dobro i za region jer to na neki način prodaje i čitav region”, poručila je Jasmina Rakočević ispred RTS-a.

Urednice televizije Prva TV Marija Savić Stamenić oduševljena je kvalitetom usluge, koji, kako ona navodi, je zaista na vrhunskom nivou. Napomenula je da je nevjerovatan spoj čiste obale, savršene prirode i bogatog sadržaja, te izjavila da vjeruje da će Crna Gora biti jedna od prestižnijih destinacija u Evropi.

Tokom trodnevne posjete novinarke su obišle neke od najluksuzniji hotela na crnogorskom primorju, krstarili bokokotorskim zalivom i uživale u degustaciji gastronomske ponude Crne Gore.

“Ono što smo imali priliku da vidimo tokom ovog kratkog, ali sadržajnog putovanja, jeste da Crna Gora ima jedno novo lice kada je u pitanju turizam. Tržište Crne gore se otvorilo za čitav svijet, u smislu ponude, ali i sadržaja koji smo imali priliku da vidimo”, izjavila je jedna od urednica Tanjuga Ljiljana Stanković.

Posebni utisak na urednicu N1 Maju Dragić ostavila su luksuzna naselja na crnogorskoj obali, Porto Montenegro, Luštica i Porto Novi, koji su prema njenim navodima, odlično uklopljeni u lokalne zajednice, koje su zadržale svoju autentičnost.

Tokom ove posjete organizovana je i radna večera na kojoj su pored urednica medija iz Srbije prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, državni sekretar MERT-a Damir Davidović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović i direktor TO Budva Nemanja Kuljača.



Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji posjete urednica medija iz Srbije, dale su i lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Kotora i Tivta, kao i “Luštica Bay”, hotel „Splendid“, hotel “Huma”, “Porto Novi“, hotel “One & Only”, “Budha Bar Porto Montenegro“ i hotel “Palmon bay”.