03-10-2022

Uskoro deveti Info dan Stiže nam beba

Ovogodišnje izdanje Info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba, biće organizovano u subotu, 8. oktobra, u centralnom atrijumu podgoričkog BIG fashion centra. Događaj devetu godinu zaredom organizuje Udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa lab, u partnerstvu sa Kliničkim centrom Crne Gore, Javnom zdravstvenom ustanovom Dom zdravlja Podgorica i BIG fashion centrom.



Program info dana Stiže nam Beba je informativno-edukativnog karaktera, a organizatori su se i ove godine potrudili da za sve zainteresovane posjetioce pripreme veoma zanimljive sadržaje u vidu predavanja, prezentacija i panel diskusija. Tokom programa na bini će se smjenjivati stručnjaci iz oblasti zdravlja i porodične edukacije kao i specijalni gosti, a u okviru sajamskog dijela događaja predstaviće se kompanije koje nude proizvode namijenjene trudnicama, porodiljama, bebama, ali i ostalim članovima porodice. Svi oni će biti na raspolaganju posjetiocima info dana koji će tako imati priliku da čuju stručne savjete i informišu se o temama vezanim za trudnoću, porođaj, dojenje i brigu o bebi.

„Teme kojima ćemo se baviti tokom programa su: trudnoća kroz trimestre, šta kada porođaj krene, uloga tate u prvoj godini bebinog života, kako njegovati bebu u prvim danima, grčevi kod beba, rast i razvoj bebe u prvoj godini života, ishrana bebe u prvoj godini života, prvi korak, mitovi o dojenju i baby friendly sistem u crnogorskim porodilištima. Zahvaljujući podršci partnera iz zdravstvenih institucija tokom programa ćemo razgovarati sa renomiranim ljekarima specijalistima, medicinskim osobljem i stručnim saradnicima. Posjetioci Info dana imaće priliku da čuju korisne savjete, razmijene iskustva i nauče nešto novo, a sve u cilju što bolje pripreme za dolazak njihove bebe. U saradnji sa učesnicima, i ovog puta ćemo organizovati nagradnu igru za posjetioce koji budu prisustvovali predavanjima, a nagrade će biti proizvodi koji će im biti od pomoći kada beba stigne“, najavljuju iz Udruženja Roditelji.

Tokom programa predavanja i prezentacije će održati: ginekološkinja dr Željka Ralević, Dom zdravlja Podgorica, ginekološkinja dr Aida Šahmanović, načelnica Porodilišta KCCG, babica Draginja Đukić, Milica Dukić, Ministarstvo zdravlja, ginekološkinja dr Gordana Vukčević Globarević, Klinički centar Crne Gore, patronažna sestra Sanela Rastoder, Dom Zdravlja Podgorica, spec. pedijatrije dr Rajka Pajović, Dom zdravlja Podgorica, spec. higijene dr Enisa Kujundžić, Institut za javno zdravlje, medicinska sestra Dajana Zlatičanin, Dom zdravlja Podgorica, spec. pedijatrije dr Milica Šofranac, spec. pedijatrije dr Edita Bašović, spec. pedijatrije dr Branka Samardžija Jovanović, očevi Slobodan Volarić i Mišo Obradović i vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji.
Učesnici sajamskog dijela su: Osmi red-D, Kidsland, Glosarij, Farmont, Calgo MN/Puffies, Mustela, ECOEGG, Twistshake, 4UPharma, AzetaBio, S Press plus, Oblak i sunce, Miona dekoracije. Oni će posjetiocima predstaviti brojne proizvode koji su značajni i neophodni tokom trudnoće i priprema za dolazak bebe kao i tokom prvih mjeseci bebinog života.

Program Info dana počinje u 11 sati i traje do 20 sati.