12-04-2023

Uskoro nova odluka o lokaciji na kojoj je postavljena Kuća meda

Udruženje pčelara Budve obratilo se Opštini Budva zahtjevom da im se omogući produženje ugovora za koriščenje nepokretnosti na kojoj je postavljena Kuća meda.


Foto: Portal RTV Budva/J.M.

Podsjećamo da je Skupština opštine Budva u decembru 2017. godine donijela odluku o davanju na korišćenje nepokretnosti, površine 135 m2, Udruženju pčelara Budve. Riječ je o parceli u administrativnom centru grada uz glavni gradski bulevar, na kojoj je postavljen montažni objekat.

Predmetno zemljište dato je na korišćenje radi postavljanja privremenog objekta za izlaganje domaćih poljoprivrednih proizvoda i promociju ruralnog turizma, bez naknade, na period od pet godina.

S obzirom da taj rok ističe, predstavnici Udruženja pčelara Budve obratiki su se predsjedniku Opštine Budva sa predlogom za produžetak trajanja ugovora.


Foto: Portal RTV Budva

Imajući u vidu da je određeni period istekao, a s obzirom na dosadašnji dobru saradnju i namjeru Opštine Budva da pruži podršku udruženjima koja promovišu domaću poljoprivrednu proizvodnju i ruralni turizam uopšte,to je predsjednik Skupštine opštine Budva zatražio da se pripremi predlog navedene odluke kako bi se ista stavila na skupštinsku procedure, navedeno je u skupštinskom materijalu sjednice koja će biti održana 21. aprila.

Kuća meda nije zaživjela kako je bilo planirano, a glavni razlog je epidemija korona virusa koja je usporila realizaciju aktivnosti kazao je ranije predjsednik Udruženja pčelara Budve Pavle Kentera.

Kakva će biti sudbina ove lokacije, koja trenutno mnogima upada u oči, zavisi isključivo od ugovorenih strana, ponajviše od odgovornosti Udruženja pčelara Budve prema preuzetim obavezama.

J.M.