07-12-2017

Uskoro osnivanje "Morskog centra za očuvanje biodiverziteta – BOKAAQUARIUM“.

Institutu za biologiju mora Univerziteta Crne Gore odobren je grant Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške za osnivanje „Morskog centra za očuvanje biodiverziteta – BOKAAQUARIUM“.

Uskoro osnivanje

Ugovor o dodjeli granta, vrijednog 557.850,00 eura, potpisali su rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr. Danilo Nikolić i ambasador Norveške u Crnoj Gori Arne Sannes Bjørnstad.

Osnivanje Morskog centra za očuvanje biodiverziteta – BOKAAQUARIUM imaće višestruki značaj za dalji razvoj Instituta za biologiju mora, posebno u segmentima očuvanja, proučavanja i zaštite Jadranskog mora.

Morski centar će podrazumijevati uspostavljanje provog javnog akavarijuma u Crnoj Gori, koji će pružiti pogled na bogatstvo flore i faune u Jadranskom moru, imati edukativnu ulogu u obrazovanju djece školskog uzrasta u Crnoj Gori i u regionu.

Više detalja dostupno je na web portalu Univerziteta Crne Gore na liku: http://www.ucg.ac.me/objava/blog/1221/objava/12851-institut-za-biologiju-mora-dobio-grant-za-osnivanje-morskog-centra-za-ocuvanje-biodiverziteta.