15-12-2022

Uskoro u Budvi savjetovalište za dojenje

U okviru Doma zdravlja Podgorica juče je počelo sa radom Savjetovališta za dojenje, sa ciljem unapređenja i podizanja stope dojenja u Crnoj Gori. Pilot projekat će biti implementiran u Podgorici, Budvi, Tivtu, Herceg Novom i Baru.

Uskoro u Budvi savjetovalište za dojenje | Radio Televizija Budva

Ilustracija,Foto: Pixabay

Iz podgoričkog Dom zdravlja su kazali da je Savjetovalište od neprocjenjivog značaja za sve trudnice i tek ostvarene majke koje žele uspješno da doje i da se pripreme za najljepšu ulogu u životu.

„Radionice su besplatne i organizovane u cilju unapređenja i podizanja stope dojenja u Crnoj Gori. Obrazac za prijavu se može preuzeti na sajtu Doma zdravlja, gdje će biti istaknut i Plan i raspored radionica“, navodi se u saopštenju.

Nosilac projekta je, kako se dodaje, Dom zdravlja Glavnog grada u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, a uz finansijsku podršku Evropske unije.

Iz Doma zdravlja su kazali da će pilot projekat biti implementiran u Podgorici, Budvi, Tivtu, Herceg Novom i Baru.

Oni su kazali da se Savjetovalište za dojenje nalazi u zdravstvenom objektu u Bloku 5, i pozvali sve zainteresovane da se prijave putem telefona 067/ 266-309 ili na mejl adresu: savjetovalistezadojenje@gmail.com.

Iz Doma zdravlja su podsjetili da u okviru te zdravstvene ustanove postoji Centar za prevenciju, koji obuhvata savjetovališta za mlade, za trudnice i za dijabetes.