25-05-2020

Uskoro završetak radova na kružnom toku u Petrovcu, najavljeni novi projekti

Mogućnost da radovi na kružnom toku u Petrovcu budu završeni u bliskom vremenskom intervalu jedna je od poruka sa današnjeg sastanka Mjesne zajednice Petrovac. Tom prilikom, najavljeni su i novi infrastrukturni projekti.



Sastanku koji je održan u Crvenoj komuni prisustvovali su: predsjednik SO Budva Krsto Radović, sekretar Sekretarijata za komunalno-stambene poslove Srđan Gregović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, direktorica Turističke organizacije Budva Maja Liješević, predsjednik savjeta MZ Petrovac Željko Bjelica i ostali članovi MZ Petrovac.

Sumirajući situaciju predsjednik SO Budva Krsto Radović kazao je da je u pitanju redovna aktivnost obilaska mjesnih zajednica.

"Upoznali smo se sa eventualnim mogućnostima problematika koje nas očekuju tokom sezone. Ali, prvenstveni fokus bio je na projektima koji su u toku i koji će u bliskoj budućnosti biti rađeni u Petrovcu. To je završetak kružnog toka, za nekoliko dana, u saradnji sa Turističkom organizacijom koja je finansijer prve faze izgradnje staze na Malom brdu. Takođe, i druga faza će biti preko Sekretarijata za komunalno stambene poslove, kao jedna od bitnih stavki koja je opterećivala sam rad mjesne zajednice, a to je blokada od preko 110,00 eura računa mjesne zajednice. Mislim da smo danas našli model i rješenje te problematike, tako da očekujem da će u narednom periodu račun biti prohodan, a samim tim će i mjesna zajednica lakše i efikasnije funkcionisati", kazao je Radović.


Radović

Sekretar Sekretarijata za invesiticije Mladen Mikijelj osvrnuo se na aktuelne radove na kružnom toku u Petrovcu.

"Kružni tok smo započeli 22. novembra kada je bio Dan Opštine. Nažalost, projektna dokumentacija nije bila adekvatna stanju na terenu. U hodu smo mijenjali projekat atmosferske kanalizacije. U samom projektu nije bilo projekta ulične rasvjete i nekih potpornih zidova koji su neophodni za realizaciju projekta tako da smo sve to morali u hodu da mijenjamo i poboljšavamo. Uspjeli smo u tome. U međuvremenu smo napravili ozbiljan razgovor sa izvođačem", istakao je on.


Mikijelj

Kako je dodao, u proteklih tridesetak dana radovi na kružnom toku su se intenzivirali, i u skladu su sa dinamikom koju su željeli od prvog dana.

"Sada su svi podzemni radovi zavšeni i već od sjutra ćemo krenuti sa postavljanjem ivičnjaka, tako da, kroz nekih petnaestak dana trebalo bi da budu završeni radovi na kružnom toku", rekao je Mikijelj.

Predsjednik Savjeta MZ Petrovac Željko Bjelica osvrnuo se na dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, svim sekretarijatima kao i Turističkom orgnaizacijom Budve. On je najavio nove infrastrukturne projekte.

"Do kraja nedjelje krenuće rekonstrukcija prve faze pješačke staze na Malom brdu, od Lučica prema petokraci. Takođe, odmah do kraja nedjelje biće raspisan tender i za drugi dio staze. Tu će biti uključena i rasvjetna staza. Htio bih da kažem da je tender već raspisan za dva igrališta na potezu prema plaži Lučice odmah posle Vatrogasne stanice. Tu će biti igralište mješovitih sportova za omladinu, kao i igralište za malu djecu sa jednim amfiteatrom", istakao je.


Bjelica

Bjelica je pozvao građane Petrovca da ne ulaze na šetališta svojim vozilima i da zamolio sve ribare koji posjeduju barke da sklone svoje karove sa pristaništa, kako bismo učinili da naš grad izgleda malo pristojnije.