29-05-2018

Uspješno predstavljanje Budve na "Beogradskom manifestu"

Svečanim defileom Gradske muzike i koncertom na Kalemegdanu, Turistička organizacija opštine Budva najavila „Prvi međunarodni festival duvačkih orkestara“ koji će se 1. i 2. juna održati u prijestonici crnogorskog turizma.

Uspješno predstavljanje Budve na

Turistička organizacija opštine Budva predstavila se sa kolegama iz drugih primorskih gradova i Podgorice na prostoru Nacionalne turističke organizacije u okviru četvrtog festivala manifestacija i destinacija “Beogradski manifest”.

Bogat trodnevni program u 10 festivalskih zona i na 5 programskih bina, Budvani su upotpunili svečanim defileom Gradske muzike, osnovane daleke 1906. godine.



Trideset i pet muzičara obučenih u bijele uniforme prošetalo je u subotu 26. maja u podne Knez Mihailovom ulicom, sve do Kalemegdana, predvođeni mladim mažoretkinjama iz Bele Crkve.

Na lijepom prostoru Crne Gore budvanski muzičari su izveli koncert, koji je privukao pažnju mnogobrojnih posjetilaca i ujedno najavili Prvi međunarodni festival duvačkih orkestara koji će se održati 1. i 2. juna u Budvi kada će nastupiti: Gradska muzika Tivat, Gradska glazba Omiš, Gradska muzika Kotor, Gradski orkestar Stolac, Mjesna muzika Đenović, Gradska glazba Makarska i domaćini Gradska muzika Budva.

Poznati regionalni muzičar Vlado Georgiev svojom posjetom budvanskom izložbenom prostoru najavio je svoj koncert koji će se održati 3. juna, a koji povodom 20 godina rada svojim sugrađanima i posjetiocima poklanja Grill bašta “Parma”.



Sa crnogorskim predstavnicima na Manifestu družio se i naš poznati muzičar koji uvijek rado nastupa u Budvi, Sergej Ćetković, kao i brojni prijatelji naše destinacije i predstavnici medija.



Kako navode iz TOB-a, budvanski štand su posjetili i Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam u Vladi Srbije i Renata Pindžo, pomoćnica ministra turizma RS.

Najveću pažnju privukao je propagandni materijal koji je TOB pripremio i poklanjao najmlađim posjetiocima: bojanke sa motivima Budve, bojice, baloni, lopte za plažu...

Organizatori procjenjuju da je ovogodišnji “Beogradski manifest” na kojem su se predstavili gradovi i turističke organizacije iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Republike Srpske posjetilo više od 100.000 ljudi, uglavnom porodica sa malom djecom.



U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i lokalnim turističkim organizacijama, predstavnici Turističke organizacije opštine Budva već danas su krenuli na prepoznatljivi "Road show“.

Direktni kontakti sa potencijalnim turistima u gradovima Srbije (Kragujevac, Čačak, Subotica), Bosne i Hercegovine (Banja Luka i Sarajevo) i Makedonije (Skoplje) biće organizovani uglavnom na gradskim trgovima.

TO Budva u četvrtak, 31. maja organizuje svečanu večeru u Subotici za predstavnike privrede, pokrajinske Vlade, diplomatskog kora i medije.