22-02-2020

Uspješno realizovana akcija davanja krvi povodom Dana škole "Danilo Kiš"

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Uprave škole u saradnji sa DDK "Radivoje Pima" uspješno je realizovana danas u amfiteatru SMŠ "Danilo Kiš".



"Na početku realizacije akcije problema nije bilo, u osam sati jutros smo počeli. Akcija ide svojim tokom, odziv je negdje polovičan, mada ono što nas raduje je činjenica da srednjoškolci-maturanti koji ispujavaju uslove za davanje krvi, a to je da imaju 18 godina, i dalje dolaze. Nije sad to neki odziv kako smo očekivali ali svakako dolaze i to je ono što nas raduje, jer je i sam cilj akcije da srednjoškolci daju krv s obzirom da je akcija organizovana povodom Dana škole "Danilo Kiš" ", istakao je za portal RTV Budva predsjednik društva dobrovoljnih davalaca krvi "Radivoje Pima", Rajko Kuzman.



Kako je dodao, organizator je škola a DDK je tu da se uvijek rado odazove pozivu za učešće u akciji, kako za ovu tako i za druge događaje i manifestacije.

"Svakog dana imamo pozive sugrađana za potrebe izvjesne količine krvi. Mi, kao društvo, smo tu da to propratimo akcije, kao i svih predhodnih godina, i da zajedno doprinesemo interesu svih naših građana, i svih ljudima da pomognemo potrebnom količinom krvi koja je svakog dana neophodna. Tu smo, kao društvo, da animiramo srednjoškolce i naše sugrađane da postanu dobri davaoci krvi i da budu dio jedne velike humane porodice", naveo je Kuzman, dodajući da su uspješno prikupili preko 20 jedninica krvi, čime je on zadovoljan, jer, kako kaže, jedna prikupljena jedinica krvi je jedan spašeni život.



"Ove godine, krajem avgusta će prvi put biti organizovana memorijalna akcija davanja krvi povodom smrti dugogodišnjeg predsjednika i jednog od osnivača udruženja DDK "Radivoje Pima", zaključio je za portal RTV Budva, Rajko Kuzman.