27-03-2019

Uspješno realizovana desetodnevna mobilnost u Bugarskoj

U okviru projekta „Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u oblasti informacionih tehnologija“ FY4ICT koji Opština Budva realizuje zajedno sa partnerima, održana je desetodnevna mobilnos u organizaciji Bugarskog centra za žene u tehnologiji, Sofija.

Uspješno realizovana desetodnevna mobilnost u Bugarskoj | Radio Televizija Budva

Devet mladih djevojaka je uz podršku Opštine Budva imalo priliku da zajedno sa svojim vršnjakinjama iz Mostara, Banja Luke i Nikšića učestvuje u brojnim edukativnim aktivnostima kroz brojne radionice I posjete.

Neke od njih su: radionica „Misija i poziv preduzetnice“, posjeta prvoosnovanom co-working prostoru u Plovdivu, radionica o Micro:bit-u, džepnom računaru koji omogućava kodiranje, uređivanje i korišćenje različitih djelova hardvera preko softvera, radionica „5 koraka do 0 otpada“, radionica o digitalnom marketingu, radionica fotografiji, radionica o održivim izvorima energije, prezentacije IT kompanija, Hakaton u okviru kog su sve učesnice dobile nagradu: mjesečne mentoring sesije za razvoj biznis ideja za sve timove.

Desetodnevna mobilnost je završena dodjelom sertifikata o učešću svim učesnicama.

Po povratku iz Sofije, pratioc grupe ispred Opštine Budva, Katarina Vukadinović i jedna od učesnica Katarina Vukićević, bile su gošće u programu Radio Budve gdje su govorile o svojim utiscima o učešću u programu desetodnevne mobilnosti.

Vodeći partner projekta FY4ICT je INTERA Tehnološki Park, a partneri su:Opština Budva, Institut savremenih tehnologija Crne Gore, IPC Tehnopolis, Inovacioni centar Banja Luka, Bugarski centar za žene u tehnologiji i Vedoma- Zavod za razvoj znanja i preduzetništva Slovenija. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program Erasmus +.