29-08-2017

Uspješno započeta akcija rotarijanaca za djecu Budve sa posebnim potrebama

Veliko ljetnje okupljanje rotarijanaca, pripadnika najveće servisne organizacije na svijetu, sedmi Rotari Summer Party ove godine bio je posvećen djeci Budve sa posebnim potrebama i početku humanitarne akcije posvećene njima tokom koje je prikupljeno oko šest hiljada eura.

Uspješno započeta akcija rotarijanaca za djecu Budve sa posebnim potrebama | Radio Televizija Budva

Kako je istakao predsjednik budvanskog Rotari kluba Vladimir Bulatović, cilj akcije je da se, pored prikupljanja finansijske pomoći, ukaže zajednici da je potrebno da se tom problemu priđe na konstruktivan i sistemski način.

"Do danas, za nepunih deset dana, prikupljeno je oko šest hiljada eura od planiranih najmanje 30 hiljada dolara, što uliva nadu da ćemo akciju uspješno nastaviti i do kraja realizovati zacrtano", kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, tradicionalno dobar odziv bio je članova Rotari kluba Budva, ali i građana u međuvremenu, što nije slučaj sa pravnim subjektima.

"Pomoć u organizaciji Summer Party dobili smo od Distrikta 2483, a donacije su dali naši članovi Veliša Stamatović, Peđa Milašević, Dragan Bošković, Nikola Buzdovan, Krsto Niklanović, kao i članovi koji nijesu prisustvovali ali su kroz kotizaciju pomogli akciju. Akciji se odazvao i Rotari klub Kotor, a u međuvremenu donacije smo dobili i od sugrađana Slavke Vukčević, Nebojše Perovića i Gorana Slovinića. Tu su i naši prijatelji iz JPU Ljubica V. Jovanović Maše i HG Budvanska rivijera, kao i Plantaže koje su obezbijedile vina za licitaciju. Krajnji bilans akcije je 6.009 eura, što je zadovoljavajuće ako se uzme u obzir kratak period. Međutim, privredni subjekti su iznenadili malim interesovanjem, ali očekujemo da će se to promijeniti u narednom periodu", kazao je Bulatović.

Akcija će trajati godinu, a pred kraj kalendarske godine biće napravljen presjek kako se bi se tačno znalo koliko sredstava je prikupljeno i kojim aktivnostima u narednom periodu treba posvetiti posebnu pažnju.

"Nama je cilj da oformimo Global grant, što bi značilo da već imamo prikupljenih 30 hiljada dolara ili 27 hiljada eura kroz naše akcije. Tada bi mogli da tražimo sredstva od rotari klubova iz inostranstva, a na sve bi se dodala i sredstva Rotary internationala, tako da bi mogli računati na cifru od oko 50 hiljada eura, možda i više, sa kojima bismo bili u mogućnosti da nabavimo opremu, po beneficiranim cijenama, vrijednu između 70 i 80 hiljada eura za potrebe Dnevnog centra u Budvi", pojasnio je Bulatović.