14-05-2023

Vaterpolisti Crne Gore u finalu turnira u Egiptu, osiguran plasman na Svjetske igre

Crnogorska reprezentacija u vaterpolu na plaži (beach water polo) plasirala se u finale turnira u Egiptu i izborila plasman na Svjetske igre na plaži (World Beach Games) koje se održavaju na Baliju od 5. do 12. avgusta.


Foto: VPSCG

Iz našeg Vaterpolo saveza, kazali su da je na takmičenju u egipatskom zalivu Soma u blizini čuvenog ljetovališta Hurgada, u polufinalu pobijedila Mađarsku 10:7, a "ajkule" će sjutra u 16:30h igrati finale sa domaćinom Egiptom.

Plasman na završni turnir vaterpola na plaži u okviru Svjetskih igara izboriće tri najbolje ekipe sa kvalifikacionog takmičenja.

"U duelu sa Mađarskom najefikasniji je bio Nikola Brkić sa četiri gola, po dva su postigli Stefan Porobić i Nikola Marković, a po jedan Petar Ćetković i Andrija Korać. Prije Mađarske, Crna Gora je u grupi savladala Južnu Afriku 13:3 i Saudijsku Arabiju 14:6, a u četvrtfinalu selekciju Rumunije 14:13", podsjetili su iz Vaterpolo saveza Crne Gore.

Na takmičenju u egiptu učestvuju i vaterpolisti Budve Petar i Dragoljub Ćetković, naš sugrađanin Andrija Korać koji nastupa za Šabac, kao i šef stručnog štaba Budve Igor Martinović koji je pomoćnik selektoru Zoranu Maslovaru.

Reprezentaciju Crne Gore predstavljaju i Nikola Marković, Nikola Brkić, Danilo Adžić i Stefan Porobić.

Vaterpolo na plaži se igra na terenu u morskoj vodi dimenzija 15x10 metara. U igri su golman i trojica igrača.