07-03-2020

Vaterpolo: Od sljedeće sezone regionalna Premijer liga sa 12 timova

Dvanaest timova biće dio elitnog vaterpolo regionalnog karavana od naredne jeseni, odlučio je Upravni odbor Regionalne lige.

Vaterpolo: Od sljedeće sezone regionalna Premijer liga sa 12 timova | Radio Televizija Budva

Foto: rwp-league.com

Upravni odbor je u Odlukom, donijetom na elektronskoj sjednici, usvojio još nekoliko inovacija. Grupa A1 zvaće se Premijer liga, a grupa A2- 1. Regionalana liga ili grupa A1 RL.

Došlo je i do izmjena kada su u pitanju direktan opstanak i baraž. U najviši rang umjesto najbolje sada se sele prva i druga ekipa druge lige, dok će baraž za ulazak u elitu (od naredne godine Premijer ligu) igrati najslabija ekipa A1 i trećeplasirani sastav A2 lige.

Igraće se dvije utakmice doigravanja, a rivali će biti uskoro poznati.

Posljednje kolo A1 šampionata na programu je večeras. U grupi od 6. do 10. mjesta, od 19 časova u Budvi, sastaju se "Primorac" i "Partizan", dok će u istom terminu u Splitu snage odmjeriti "Mornar" i "Šabac".

Vaterpolisti "Budve" prošle sedmice u Šapcu, pobjedom nad ekipom iz tog grada, potvrdili su prvoligaški status, te će se takmičiti u novouspostavljenoj Premijer ligi. Biće to druga uzastopna sezona "Delfina" u elitnom društvu.

Kako navode iz UO RL, nacionalni savezi učesnika lige Odluku su pozitivno ocijenili.



M.S.